Džumhur, Bašić i Brkić optimisti pred susret protiv Južne Afrike
Video: Dino Kurbegović

Susret play offa prve Svjetske grupe

Džumhur, Bašić i Brkić optimisti pred susret protiv Južne Afrike

Na današnjoj press konferenciji Davis Cup reprezentacije BiH pred susret protiv Južne Afrike u play offu prve Svjetske grupe govorili su i naši teniseri Damir Džumhur, Mirza Bašić i Tomislav Brkić. 

"Svi smo dosta zadovoljni podlogom, imamo odlične uslove. Tu smo nekoliko dana, treniramo.Svi smo zdravi to je najbitnije. Svi dajemo 100 posto za reprezentaciju. Mogu za svakog pojedinačno da kažem da će dati sve od sebe i da ćemo pokušati odigrati najbolje moguće. Po rankingu su oni blagi favoriti, pa ja ne bih davao neku prednost nama. Možda je tako i lakše igrati. Ja se nadam da ćemo uz pomoć navijača doći do pobjede. Nama je svaki meč u Davis Cupu jako bitan", kaže Džumhur.

Također, novinarima se obratio i Bašić.

"Što se tiče njihovih igrača meni su nepoznanica jer nisam do sada nikada igrao ni protiv jednog. Njihov duble igrač je baš dobar, mislim da je u top 10. Ko god bude kod nas igrao duble, a mislim da ćemo biti to Tomo i ja, možemo pružiti dobar otpor bilo kome, tako i njima".

Tomislav Brkić kaže sljedeće:

"Lakše je sada raditi i pripremati se jer smo svi zdravi i tu smo. Mi smo poslije posljednjeg susreta pričali da se pronađe neki način, posebno po pitanju selektora jer je zaista bilo jako teško i igrati i sjediti na klupi. Hvala Zoranu što je prihvatio tu funkciju, nama je mnogo olakšao. Mislim da se sada možemo fokusirati samo na tenis", dodao je Brkić.

Mečevi će se igrati u petak i subotu, 6. i 7. marta.

Top Komentari

ALLSTAR
Molimo vas da ne igra Dzumhur molimo vas
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi