Džumhur bolji od Mayera, na redu Nadal

ATP Miami

Džumhur bolji od Mayera, na redu Nadal

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u 2. kolo Masters turnira u Miamiju nakon što je večeras savladao Argentinca Leonarda Mayera sa 2:1 u setovima (4:6, 6:3, 6:4).

Mayer je već na samom startu uspio da iskoristi prvu brejk loptu, a ubrzo i da potvrdi stečenu prednost (2:0). 

Nakon toga, teniseri su bili sigurni na svoj servis, pa je Argentinac rutinski došao do vodstva u meču poslije 36 minuta igre.

U drugoj dionici bh. teniser pružio je dosta jači otpor. Agresivnija igra Džumhura se isplatila te je nakon velike borbe u 6. gemu konačno došao do brejka (4:2).

Pokušavao je 41. teniser svijeta da se vrati u set, ali Džumhur je bio smiren i skoncentrisan i nije dozvolio preokret.

Velika borba viđena je u uvodnim minutama odlučujućeg seta. Pri rezultatu 1:1 Džumhur je nekoliko puta priprijetio na servis rivala, imao je čak i šansu i da povede, međutim, izvukao se Mayer iz teške situacije i tako došao do drugom gema.

Ipak, bolju igru bh. teniser je napokon realizovao u 7. gemu kada je oduzeo servis protivniku i tako došao na prag pobjede (4:3). U nastavku Džumhur je bio više nego ubjedljiv, pa je poslije 112 minuta igre potpuno zasluženo došao do plasmana u 2. kolo.

Džumhur će u narednoj rundi igrati sa 5. teniserom svijeta, Špancem Rafaelom Nadalom, koji je bio slobodan u prvom kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti