Džumhur će definitivno igrati na Australian Openu

Imao probleme sa povredom

Džumhur će definitivno igrati na Australian Openu

Najbolje rangirani bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur definitivno će igrati na ovogodišnjem Australian Openu koji počinje za dva dana. 

Damir je u srijedu ujutru predao meč osmine finala ATP turnira u Sydneyju domaćem predstavniku Alexu De Minauru zbog povrede zadnje lože, ali ipak će biti spreman da nastupi na Australian Openu.

"Nisam još na 100 posto, ali ide na bolje. Imam još dva dana da saniram povredu i da onda izađem na teren i dam sve od sebe za pobjedu. Velika je čast predstavljati svoju zemlju kao nositelj na ovakvom turniru i zaista ću dati svoj maksimum da ostvarim pobjedu, pa poslije šta bude", poručio je bh teniser.

Podsjetimo, Damir će u 1. kolu Australian Opena igrati protiv italijanskog tenisera Paola Lorenzija koji je trenutno 45. teniser svijeta na ATP listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi