Džumhur: Činilo mi se da igram sa nekim vanzemaljcem

Nakon poraza od Holandije

Džumhur: Činilo mi se da igram sa nekim vanzemaljcem

S. Mlaćo

Teniska Davis Cup reprezentacija BiH poražena je danas u Zenici od Holandije u drugom kolu I grupe Euro/Afričke zone.

 Treći poen Holandiji donio je Robin Hasse koji je sa 3:2 u setovima savladao našeg najboljeg tenisera Damira Džumhura.

"Peti set je lutrija, ali cijeli prvi set sam igrao jako dobro. Hase je igrao nevjerovatne stvari i činilo mi se da igram sa nekim vanzemaljcem. Onda je i on pao, pokušao sam da se vratim, ali u trećem setu on je igrao bez greške.  Moram da pohvalim publiku koja je bila fenomenalna, došao sam do petog seta, Robin je imao puno više laganih poena, poena na servis i to je na kraju presudilo. Bilo je tu i malo sreće za njega, te mislim da je na kraju ipak pobijedio zasluženo", kazao je Džumhur nakon poraza.

"Holandija je pobijedila zasluženo, a mi smo borili koliko smo mogli", dodao je naš teniser.

"Moram čestitati svim momcima i mislim jedna država koja ima 5-6 profesionalnih tenisera je napravila veliki uspjeh. Nadam se da ćemo se iduće godine ponovo boriti za ovo. Imamo mladu reprezentaciju i nadam se daće opet doći neki novi mladi igrači", kazao je trener i igrač naše reprezenacije Tomislav Brkić.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi