Džumhur danas u direktnoj borbi za što bolji ATP plasman

Polufinale St. Petersburga

Džumhur danas u direktnoj borbi za što bolji ATP plasman

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas igra jedan od najvažnijih mečeva u karijeri jer ima priliku da se plasira u svoje drugo ATP finale.

Nakon što je prije nekoliko sedmica igrao finale na ATP turniru u Winston-Salemu gdje je poražen od Španca Roberta Bautiste-Aguta dva puta po 6:4, Damir danas ima priliku ući u novo finale. 

Protivnik u polufinalu turnira u St. Petersburgu našem teniseru bit će Nijemac Jam-Lennard Struff koji je u četvrtfinalu ovog turnira izbacio Francuza Jo-Wilfried Tsongu. Osim borbe za finale St. Petersburga ovo će biti i direktan okršaj za što bolji plasman na ATP listi.

Naime, Damir je prije ovog turnira bio 55. teniser svijeta, a Struff 54. Nakon plasmana u polufinale Struff je skočio na 46. mjesto, a Damir na 48. Ukoliko Damir danas pobijedi, pretekao bi Struffa i bio bi najmanje 43. teniser svijeta. Naš teniser bi na novoj ATP listi pretekao i dobro poznato ime iz regiona Viktora Troickog, ali i francuskog tenisera Gillesa Simona koji je nekada bio Top 10 igrač. 

Podsjetimo, današnji susret između Džumhura i Struffa na rasporedu je od 13.00 sati. Nakon njih u drugom polufinalu na teren će dva dobro poznata imena Roberto Bautista-Agut i Fabio Fognioni. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti