Džumhur i Bašić odmah na teškim ispitima, Rafa, Roger i Novak traže titulu

Počinje US Open

Džumhur i Bašić odmah na teškim ispitima, Rafa, Roger i Novak traže titulu

E. Škorić

Posljednji Grand Slam sezone, US Open, počinje danas, a BiH će imati dvojicu tenisera.

Prvo kolo donosi duel tenisera iz BiH i Srbije. Naš Damir Džumhur kao 24. nosioc igra protiv Dušana Lajovića, a taj meč treći je na programu terena broj 4 na kome bi naš teniser mogao na teren najranije oko 20 sati.

Džumhur nije postavljen za favorita iako je bolje rangiran od 62. igrača svijeta, a zanimljivo da se on i Lajović nisu sastajali na Touru. Damir je poražen u posljednja tri meča, rano je ispadao s turnira u Torontu i Cincinnatiju, dok je Lajović igrao treće kolo Cincinnatija, a onda je ispao od Miloša Raonića.

Teško je predvidjeti pobjednika u ovom meču, ali sigurno je kako Damir ima šansi da prođe u drugo kolo, gdje b i igrao protiv Norriea ili Thompsona.

Mirza Bašić će vjerovatno nekad iza ponoći odigrati meč protiv Dominica Thiema. Austrijanac je ovdje apsolutni favorit i sve osim njegove pobjede u tri seta bit će iznenađenje. Thiem jeste imao zdravstvenih problema, ali najavio je kako je potpuno spreman i teško da bh. teniser koji zauzima 81. mjesto može nešto protiv devetog tenisera svijeta.

Prvog dana na teren će i prvi igrač svijeta Rafael Nadal, koji brani titulu, a njegov rival bit će sunarodnjak David Ferrer. Wawrinka i Dimitrov su svakako zanimljiv par, dok će dan donijeti još desetine kvalitetnih mečeva.

Igrat će i Del Potro protiv Younga, a u ženskoj konkurenciji također neće nedostajati kvalitetnog tenisa. Halep igra protiv Kanepi, Muguruza protiv Zhang, Venus Williams i Kuznjecova...

Nadamo se da će vrijeme poslužiti i da u New Yorku neće kiša ometati program organizatora.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi