Džumhur i Šetkić prvi nosioci Futuresa u Zagrebu

ITF Futures

Džumhur i Šetkić prvi nosioci Futuresa u Zagrebu

A. Haznadarević

Četvorica najboljih bosanskohercegovačkih tenisera Damir Džumhur, Aldin Šetkić, Mirza Bašić i Tomislav Brkić danas počinju nastupe na prvom ovogodišnjem ITF turniru iz Futures serije u Zagrebu. 

Naš najbolje rangirani igrač Damir Džumhur (245.), koji je postavljen za prvog nosioca 15.000 dolara vrijednog turnira, na startu će se boriti protiv Rusa Victora Balude (425.). 

 

Drugopostaljeni Aldin Šetkić (248.) za protivnika će imati igrača iz kvalifikacija, koji još nije poznat. 

 

Četvrti nosilac Mirza Bašić (262.) u 1. kolu će igrati protiv Litvanca Laurynasa Grigelisa (420.), dok se Tomislav Brkić (392.)  sastaje sa domaćim teniserom sa pozivnicom organizatora - Matejom Svetličićem (bez rankinga).  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.