Džumhur i Šetkić u četvrtfinalu

Džumhur i Šetkić u četvrtfinalu

Bosanskohercegovački teniseri Damir Džumhur i Aldin Šetkić plasirali su se u četvrtfinale ITF Futures turnira "Prohema Open" u Brčkom, vrijednog 10.000 dolara.

Džumhur je u 2. kolu  pobijedio Joška Topića iz Hrvatske (864. igrača na ATP listi) sa  6:4, 6:1, dok je drugi nosilac Aldin Šetkić bio je bolji od kvalifikanta iz Slovenije - Mike Urbanija sa  6:3, 4:6, 6:3.

U mečevima za nastup u polufinalu Džumhur će u petak  igrati protiv Belgijanca Marca Dierckxa, 769. tenisera sa ATP liste, dok će Šetkić za protivnika imati Tonija  Androića iz Hrvatske, 632. ATP igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.