Džumhur i Šetkić u polufinalu

Futures u Brčkom

Džumhur i Šetkić u polufinalu

Edmir Škorić

Damir Džumhur i Aldin Šetkić plasirali su se u polufinale teniskog ITF turnira iz Futures serije -  "Prohema Open" u Brčkom.

Šetkić je u četvrtfinalu, kao drugi nosilac 10.000 dolara vrijednog turnira, bio bolji od osmopostavljenog Tonija Androića iz Hrvatske sa 3:6, 6:3, 6:2, dok je Džumhur   svome protivniku Marcu Dierckxu iz Belgije prepusto samo dva gema,  po jedan u oba seta (6:1, 6:1).

Za prolaz u finale Džumhur će u subotu igrati protiv pobjednika sarajevskog Futuresa Miljana Zekića iz Srbije, dok će  Šetkić za protivnika imati četvrtog nosioca - Gorana Tošića iz Crne Gore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.