Džumhur izborio nastup na turniru u Santosu

Savladao Italijana

Džumhur izborio nastup na turniru u Santosu

Midhat Šljivak

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur, plasirao se u glavni žrijeb ATP Challengera u Santosu nakon što je u posljednjem kolu kvalifikacija savladao Italijana Waltera Trusendija sa 2:0, po setovima 6:3 i 7:5.

Damir je u veoma teškom meču protiv italijana odigrao veoma dobar meč. Nakon pedeset minuta igre u prvom setu slavio je sa 6:3, da bi u drugom  setu bilo još zanimljivije, no Damir je ponovo za nijansu bio bolji, te je dobio i drugi set sa 7:5.

Prolaskmom u glavni žrijeb, Džumhur je ostvario tri boda, a naš mladi teniser je ne na novoj ATP listi objavljenoj danas ostvario plasman karijere i trenutno je 262. igrač svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.