Džumhur: Mentalna snaga? Ne mogu biti kao Federer
FOTO: EPA

Posljednje obraćanje u ovoj sezoni

Džumhur: Mentalna snaga? Ne mogu biti kao Federer

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur obratio se danas mnogobrojnim novinarima nakon najbolje sezone u svojoj karijeri.

"Bit ću u narednim danima fokusiran na igru Richarda Gasqueta da vidim hoću li biti 30. ili 31. Bilo bi dobro biti 30.", našalio se Damir i dodao da mu je nakon odličnog drugog dijela prethodne sezone cilj zadržati dobru formu u prvom dijelu 2018.

"Najbitnije je da se sada ustalim. Naravno cilj mi je da budem bolji, ali prije svega bitno je da ostanem sada neko vrijeme tu. Preko 60 mečeva sam odigrao ove sezone i na tome sam zahvalan svome kondicijskom treneru. Što se mentalne snage tiče ne mogu biti kao Federer. Moje nerviranje međutim ne utiče na rezultate. Čak mislim da sam mnogo mečeva preokrenuo što dovoljno govori. Nadan se da ću tako nastaviti", kazao je Džumhur.

Novinarima se obratio i njegov otac.

"Kao otac trener i dio tima prezadovoljan sam sezonom. Iako ne dovoljno snažan i visok Damir ima svoje karakteristike, njegovo kretanje ga je dovelo na ovaj nivo. Nijedan igrač ne radi returne kao Damir. Mnogi statistički podaci idu mu u prilog. Prvi je po broju osvojenih breakova...Ima poziciju koja mu omogućava da ne igra kvalifikacije više, čak će sve više biti nosilac", kazao je Nerfid Džumhur.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi