Džumhur nakon velike borbe poražen od Seppija

ATP Sofija

Džumhur nakon velike borbe poražen od Seppija

Najbolje rangirani bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je danas u prvom kolu ATP turnira u Sofiji (Bugarska) od Italijana Andreasa Seppija sa 2:1 u setovima.

Bio je ovo meč sa mnogo brejkova, ali na kraju se nažalost ipak bolje snašao Seppi koji je slavio nakon velike borbe.

Italijan je naporavio prvi brejk pa je brzo poveo sa 3:1. Ipak, Džumhur se uspio vratiti u posljednjem trenutku u prvi set pa je izjednačio rezultat na 5:5. Kasnije se otišlo u taj brejk, a tamo se bolje snašao Seppi koji je slavio sa 7:3.

U drugom setu Džumhur je bio puno bolji od svog rivala pa je uspio da napravi dva brejka i da slavi sa 6:3 pa se otišlo u treći set. Ipak, tamo je vjerovatno presudila iskustvo mnogo starijeg Seppija koji je napravio čak tri brejka te je pretrpio jedan što mu je bilo dovojno da slavi sa 6:3.

Seppi će u drugom kolu ovog turnira igrati protiv Belgijanca Stevea Darcisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti