Džumhur napravio četvrto najveće iznenađenje u 2017. godine
Stan Wawrinka je u trenutku kada je igrao sa Džumhurom bio treći teniser svijeta, a Damir ga je pobijedio rezultatom 2:0 (7:6, 6:3)

Kada je pobijedio Wawrinku sa 2:0 u februaru

Džumhur napravio četvrto najveće iznenađenje u 2017. godine

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur je u godini koja je polako na izmaku ostvario veliki broj važnih, pa i iznenađujućih pobjeda, ali ako pitate zvaničnu stranicu ATP-a, jedna se posebno izdvaja.

Trijumf Džumhura nad Stanom Wawrinkom ostvaren 28. februara ove godine proglašen je četvrtim najvećim teniskim iznenađenjem u 2017. godini. Damir je Švicarca savladao na ATP turniru u Dubaiju i to rezultatom 2:0, a na pomenutom turniru je zaustavljen u četvrtfinalu od Haasea (2:1). Stan Wawrinka je u trenutku kada je igrao sa Džumhurom bio treći teniser svijeta, a Damir ga je pobijedio rezultatom 2:0 (7:6, 6:3)

Na zvaničnoj stranici ATP turnira još je navedeno da je Džumhur sa 82. pozicije na ATP listi stigao do 30. mjesta, te da je osvojio dva ATP naslova u St. Petersburgu i Moskvi.

Najveće iznenađenje napravio je Evgeny Donskoy koji je također u Dubaiju savladao Rogera Federera rezultatom 2:1, a na drugom mjestu je Denis Shapovalov koji je u Montrealu bio bolji od Rafaela Nadala.

Treće po redu iznenađenje predstavlja pobjeda Davida Goffina nad Rogerom Federerom u polufinalu Završnog turnira u Londonu, dok je kao peto najveće iznenađenje naveden trijumf Vaseka Pospisila nad Andyjem Murrayjem rezultatom 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti