Džumhur napredovao za 12 mjesta

ATP lista

Džumhur napredovao za 12 mjesta

Adnan Beganović

Na najnovijoj ATP listi Amer Delić i dalje je najbolje plasirani bosanskohercegovački teniser. Delić se i dalje nalazi na 210. mjestu sa 231 bodom.

Damir Džumhur napredovao je za 12 mjesta u odnosu na prošlosedmičnu listu i trenutno se nalazi na 292. mjestu sa 152 boda, dok je Mirza Bašić trenutno 343. teniser svijeta sa 123 boda.

Tomislav Brkić i Aldin Šetkić nazadovali su u odnosu na prošlosedmičnu listu. Brkić je nazadovao za devet mjesta i trenutno je 425. teniser na ATP listi, dok je Šetkić nazadovao za 11 mjesta i trenutno je 459. svjetski teniser.

Na samom vrhu nije bilo nikakvih promjena. Đoković je i dalje vodeći, Nadal je drugoplasirani, a Federer trećeplasirani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti