Džumhur nije uspio: Fognini u polufinalu Umaga

Damir ispao u četvrtfinalu

Džumhur nije uspio: Fognini u polufinalu Umaga

Najbolje rangirani bh. teniser Damir Džumhur poražen je danas u četvrtfinalu ATP turnira u Umagu od Fogninija rezultatom 2:1.

Meč je otvoren sa dva brejka, po jedan na obje strane. Prvo je Damir izgubio servis, da bi kasnije isto uradio i Fognini. Poslije toga obojica su osvojili svoje servis gemove, ali je Džumhur opet izgubio servis i Fognini je stigao do prednosti 3:2.

Ipak, Damir se vratio u meč i poravnao na 3:3, a nakon toga je viđen još samo jedan brek do kraja prvog seta i to ga je napravio Damir te je slavio sa 6:4.

Nažalost, sve nakon toga pripalo je Fogniniju i Džumhur je do kraja meča osvojio samo još dva gema. Fognini je u drugom setu sa dva napravljena brejka stigao do 6:1 i poravnanja na 1:1 u setovima.

Odlučujući set također je pripao Italijanu koji je oduzeo svaki servis Damiru, ali je pretrpio i jedan brejk za konačnih 6:1. Fognini će u polufinalu igrati protiv Eliasa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti