Davis Cup u zeničkoj Areni

Džumhur: Odgovara nam podloga, nadam se pobjedi

D. Kurbegović

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u tenisu u okviru Davis Cupa I Grupe E/A zone od 3.do 5. februara odmjerit će snage protiv selekcije Poljske. Danas je u prostorijama zeničke Arene održana i zvanična press konferencija. na kojoj su se obratili naši reprezentativci.

Naš najbolji igrač Damir Džumhur vuče lakšu povredu, ali se nada konačnoj pobjedi.

"Nisam potpuno spreman, dobro sam inače fizički spreman, ali sutra ćemo vidjeti kakva je situacija s povredom. Hoću li biti spreman za petak ili ne, vidjet ćemo, ali vjerovatno neću nastupiti u dublu, u najgorem slučaju biću na raspolaganju u nedjelju, a nadam se i prije. Ova podloga nama odgovara jer možemo igrati duže, mi imamo prednost kada je u pitanju singl, moramo to iskoristiti, jer realno teško možemo u dublu parirati njihovom paru. Ipak u svakom meču moramo dati svoj maksimum kako bi na kraju ostvarili pobjedu" istakao je Džumhur.

Osvrnuo se i na pitanje novinara o posljednjem Grand Slamu, te dešavanjima u i nakon meča.

"Mnogi nisu bili najbolje upućeni šta se tamo sve događalo, nije to dobro bilo prenijeto, ali ne želim se puno vraćati u prošlost. Evidentno da je u tom meču sudija griješio, što se kasnije ispostavilo kao tačnim, ali ne želim da o tome više razmišljam jer to je bilo prije mjesec dana. Fokusiran sam sada na Davis Cup, nadam se da ćemo svi biti maksimalno spremni, te da ćemo ostvariti konačnu pobjedu" kazao je Džumhur.

Naš drugi najbolji igrač Mirza Bašić, također je optimista glede duela protiv Poljske.

"Mi smo favoriti u singlu, imamo četiri singla i to trebao iskoristiti, nećemo se predati ni u dublu, iako će tu biti teško šta uraditi.Prošli put u Zenici smo igrali dobro, nadam se da ćemo i sad uz pomoć publike ostvariti pobjedu. Na ovog podlozi smo igrali protiv Litvanije, odgovara nam i sve je sada do nas. Mi imamo jednu od najmlađih ekipa u Davis Cupu, mislim da za budućnost ne trebamo da brinemo" kazao je Bašić.

Za našu reprezentaciju u duelu protiv Poljske na raspolaganju će biti Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić (kapiten) i Nerman Fatić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi