Džumhur odlično počeo, pa doživio ubjedljiv poraz
U uvodna tri gema, Damir je napravio dva brejka i brzo poveo sa 3:0 nakon čega je uslijedio teško objašnjiv pad u igri.

Završio nastup u Monte Carlu

Džumhur odlično počeo, pa doživio ubjedljiv poraz

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur završio je svoj nastup na ATP turniru u Monte Carlu već u 1. kolu, gdje ga je Italijan Marco Cacchinato porazio rezultatom 2:0.

Džumhur je duel protiv kvalifikanta i 100. igrača sa ATP liste otvorio na najbolji mogući način. U uvodna tri gema, Damir je napravio dva brejka i brzo poveo sa 3:0 nakon čega je uslijedio teško objašnjiv pad u igri.

Cacchinato je nakon toga osvojio sve preostale gemove u prvom setu u kojem je slavio sa 6:3 i tako stigao do prednosti 1:0 u setovima, da bi potom napravio novi brejk već u trećem gemu drugog seta (2:1).

Italijan se nije zaustavljao pa je osvojio i dva naredna gema te poveo sa 4:1, nakon čega Džumhur uspijeva vratiti jedan brejk i smanjiti na 4:2. Nažalost, to je bilo sve što je naš teniser uspio uraditi do kraja meča jer je raspoloženi Cecchinato odmah uzvratio ribrejkom, a potom sigurnim servisom stigao do konačnih 6:2 i 2:0 u setovima.

Marco Cecchinato će u 2. kolu Monte Carla odmjeriti snage sa Milošem Raonićem, a vrijedi podsjetiti da je BiH ostala bez predstavnika na ovom turniru pošto se jučer, također u 1. kolu, od njega oprostio i Mirza Bašić.

ATP Monte Carlo, 1. kolo:
Cecchinato - Džumhur 2:0 (6:3, 6:2)

Top Komentari

SEIKO
HAHAHAHA ja parmaka, hajmo iza stojke.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi