Džumhur opet u glavnom turniru

Naš teniser bez problema prošao kvalifikacije Sao Paula

Džumhur opet u glavnom turniru

M. Maksimović

Damir Džumhur nastavlja sa dobrim igrama na brazilskoj turneji. Nakon Poljaka Grzegorza Panfila i Peruanca Duilia Berette, Damir je savladao Dinu Marcana iz Hrvatske za ulazak u glavni dio Challengera koji se se igra u Sao Paulu.

Svoj posao u trećem kolu Džumhur je završio za svega 63 minute. Hrvatski teniser jednostavno nije imao šanse, Damir je maksimalno koristio svoje break prilike. U prvom setu je realizacija break lopti bila tri od tri, dok je u drugom setu Džumhur od četiri iskoristio tri.

Na kraju je Damir prošao u glavni dio turnira sa čistih 6-2,6-1. Prvi nositelj ovog 35.000 dolara vrijednog turnira je Slovenac Blaž Kavčič, dok je Čileanac Paul Capdevilla postavljenog za drugog nositelja. Upravo će Džumhur sa Blažom Kavčičem igrati u konkurenciji parova, a njihovi protivnici u prvom kolu su Eduardo Dischinger i Augusto Laranja.

Na brazilskoj turneji, ovo je već treći challenger zaredom na kojem nastupa Damir Džumhur. U Blumenau je poražen u drugom kolu, bolji je bio Thiago Alves, dok je u Santosu nakon kvalifikacija prošao Blaža Kavčiča, ali je poražen od Marca Trungellitija 6-0, 1-6, 1-6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.