Džumhur: Ostaje žal, ali ovo je lekcija za mene

Najbolji bh. teniser za SportSport.ba

Džumhur: Ostaje žal, ali ovo je lekcija za mene

Bh. teniser Damir Džumhur poražen je u drugom kolu Australian Opena od Davida Goffina sa 3:1 u setovima. 

Džumhur je pružio poprilično dobar otpor Goffinu koji je poznat po tome što napada iz svih mogućih "oružja", međutim poslije dva sata i 40 minute igre doživio je poraz i propustio šansu da ponovi svoj najbolji Grand slam rezultat.

U razgovoru za SportSport.ba naš teniser se osvrnuo na meč protiv Davida Goffina i sve ono što je prethodilo porazu.

"Imam za čime da žalim. Prvi put mogu reći takvo nešto iako sam igrao protiv tenisera koji je 15. na svijetu. Nakon prvog seta u kojem sam također imao priliku, krenuo sam sa dobrom igrom i imao sam vodstvo od 4:1 u trećem setu sa dva brejka prednosti. Tada sam već počeo razmišljati o tome da možda mogu i pobijediti Goffina", kazao nam je Džumhur i potom nastavio:

"Goffin je poslije počeo igrati skroz drugu igru u koju sam se uvukao i nisam našao izlaz. Krenuli su stvari nizbrdo, loše sam servirao, imao sam pritom mnogo gemova na svoj servis i prednost od 30:0, ali nisam uspjevao da ih dobijem. Njegova igra se u potpunosti digla i bilo je teško igrati u tim trenucima. Žao mi je jer sam mogao da pobijedim, međutim sada barem znam da sam korak bliže ovakvim teniserima i pobjedama protiv njih. Još jedna više lekcija za mene", zaključio je Džumhur na kraju razgovora.

Također, razloga za slavlje u 2. kolu Australian Opena nije imao ni Mirza Bašić kojeg je očekivao savladao Tomaš Berdych sa 3:0 u setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi