Džumhur ostvario ranking karijere, Nole ubjedljivo prvi

Nova ATP lista

Džumhur ostvario ranking karijere, Nole ubjedljivo prvi

Endin Čaušević

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur na novoj ATP listi nalazi se na 77. mjestu što je njegov rekord karijere.

Džumhur je na novoj ATP listi napredovao za 13 pozicija i ostvario je svoj ranking karijere. Naš teniser proteklog vikenda osvoijo je ATP Challenger u Casablanci.

Mirza Bašić nalazi se na 136. poziciji što je za četiri pozicije bolje od njegovog prošlosedmičnog rezultata. Aldin Šetkić nazadovao je za 22 mjesta i sada je 255. teniser svijeta, dok je Tomislav Brkić na 339. mjestu.

U vrhu ATP liste nije bilo promjena. Novak Đoković i dalje je ubjedljivo prvi teniser svijeta, dok je na drugom mjestu Andy Murray.

Roger Federer je na trećem mjestu ispred svog zemljaka Stana Wawrinke.

pozicija teniser bodovi
1. Novak Đoković 16,785
2. Andy Murray 8,750
3. Roger Federer 8,430
4. Stan Wawrinka 6,630
77. Damir Džumhur 659
136. Mirza Bašić 421
225. Aldin Šetkić 196
339. Tomislav Brkić 137

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.