Džumhur pobijedio Ćorića i plasirao se u finale

Eastern Europen Championship

Džumhur pobijedio Ćorića i plasirao se u finale

Najbolje rangirani bh. teniser Damir Džumhur savladao je danas Bornu Ćorića u 3. kolu grupe B Eastern Europen Championshipa i na taj način se plasirao u finale turnira. 

Džumhur je nakon pobjeda u prva dva kola protiv Aleksandra Lazarova i Ergija Kirkina imao težak ispit jer je igrao protiv 33. tenisera svijeta, a na kraju je slavio u dva seta i to sa 7:6 i 6:2.

U finalnom meču koji je na rasporedu sutra Džumhur će odmjeriti snage protiv Srbijanca Filipa Krajinovića.

Prvu pobjedu na turniru ostvaro je i drugi bh. teniser Aldin Šetkić i to nakon što mu je Aziz Kijametović predao meč u drugom setu pri vodstvu Šetkića od 1:0 u setovima.

Eastern Europen Championship:

Džumhur - Ćorić 2:0

Šetkić - Kijametović 1:0 (predato)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi