Džumhur pobjednik ITF turnira u Antaliji

Džumhur pobjednik ITF turnira u Antaliji

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur osvojio je ITF turnir u Antaliji vrijedan 10.000 američkih dolara.

Džumhur je slavio u dva seta protiv 514. igrača svijeta Nikolausa Mosera. Austrijanac je bio osmi nositelj na turniru koji je igran na tvrdoj podlozi. Naš teniser je odlično otvorio prvi set i poveo sa 3-1, ali Moser se uspio vratiti i poravnati na 4-4.

Međutim, Džumhur pravi break u devetom gemu i u sljedećem uspješno servira za prvi set (6-4). U drugom setu servis gemovi nisu predstavljali veliku prednost, te je viđen veliki broj breakova. Imao je naš teniser kod rezultata 5-3 servis za pobjedu, ali Austrijanac se vratio i poravnao na 5-5.

U trinaestom gemu drugog seta Džumhur prvi dolazi do sedam poena, odnosno do prve titule u 2012. godini. Tako je bh. teniser nastavio tamo gdje je stao prošle godine, a na ovom turniru je izgubio samo jedan set od Ivana Sergeyeva. Podsjećamo, Šetkić i Džumhur su jučer slavili i u dubl finalu.

Blistav nastup sa ovoga turnira, Damiru će donijeti 18 ATP bodova i plasman blizu 300. mjesta na sljedećoj ATP listi.

ITF Antalija, finale:

Džumhur D. (BiH/4) - Moser N. (Aus/8) 6-4, 7-6 (4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti