Džumhur pobjednik turnira u Brčkom

Novi ATP bodovi za Damira

Džumhur pobjednik turnira u Brčkom

Midhat Šljivak

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur osvojio je turnir u Brčkom, nakon što je u finalnom susretu savladao Hrvata Tonija Androića sa 2:0 po setovima 7:6 6:3.

U prvom setu je viđen sjajan tenis. Oba tenisera su držali svoj servis, a pobjednik je odlučen u tie breaku. Džumhur je sjajno odigrao tie break kojeg je dobio sa 7:2, te je osvojio prvi set.

U drugom setu Džumhur u petom gemu pravi break i dolazi do vodstva od 4:2. Androić je odmah potom mogao vratiti break, no naš teniser je uspio doći do gema i povesti sa 5:2, da bi već u narednom gemu ponovo napravio break, te je došao do pobjede sa 2:0.

Ovom pobjedom Džumhur je osvojio 18 ATP bodova, što će mu dodatno popraviti plasman na ATP listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti