Džumhur pobjednik u Antaliji

ITF Futures Antalija

Džumhur pobjednik u Antaliji

Završen je finalni meč ITF Futures turnira u Antaliji, a naš Damir Džumhur savladao je Srbijanca Ivana Bjelicu.

Lahko je Džumhur došao do pobjede u finalu, slavivši sa ubjedljivih 6-1, 6-1. Samo jedan gem je donio neizvjesnost i dugu igru, a to je bilo kod 4-1 u drugom setu za našeg predstavnika. Taj servis gem Srbijanca je potrajao nekih desetak minuta, te se tu i 'lomio' meč, ali Džumhur se nije dao omesti, te je mirno priveo finale kraju.

Podsjetimo, Ivan Bjelica je u jučerašnjem polufinalu singlova bio bolji od našeg Tomislava Brkića, dok je Damir pobijedio još jednog bh. tenisera, Aldina Šetkića. Također, u dubl konkurenciji su Damir Džumhur i Aldin Šetkić osvojili turnir, a jučer su sa 6-4, 6-3 slavili protiv Tomislava Brkića i Ivana Bjelice. Odlična sedmica za naše tenisere u Antaliji.

ITF Futures Antalija, finale:
Damir Džumhur(BiH/3) - Ivan Bjelica(SRB/5) 6-1, 6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.