Džumhur ponovo izgubio dobijeni meč

Naš teniser poražen sa 2:1

Džumhur ponovo izgubio dobijeni meč

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je u prvom kolu Mastersa u Rimu od Francuza Jeremyja Chardyja 2:1 u setovima.

Prvi set Džumhur je uvjerljivo riješio u svoju korist rezulatatom 6:2. Damir je sjajno otvorio meč te je na samom startu napravio brejk pa je potom i uzeo svoj servis gejm. Istu stvar ponovio je i u sljedeća dva gejma te je poveo sa 4:0.  

Do kraja seta dopustio je Chadyju dva gejma na njegov servis, ali je zato zadržao svoj te set mirno priveo kraju.

Drugi set Damir ponovo sjajno otvara i pravi novi brejk za vodstvo od 1:0, a odmah nakon toga je i siguran na svoj servis. Ipak, sve poslije toga pripalo je Francuzu.

Chardy je prvo vratio brejk, a onda ekspresno napravio još jedan te je drugi set okrenuo u svoju korist i izjednačio na 1:1. Treći set počinje izjednačenom borbom, a Damir je bio taj koji je prvi napravio brejk i poveo 2:1, ali od tada je Chardy napravio seriju od četiri gema zaredom koja je presudila Džumhuru. Chardy je treći set dobio rezultatom 6:2 i plasirao se u narednu rundu turnira u Rimu.

Francuz će u dugom kolu igrati protiv pobjednika meča Bautista-Agut - Lorenzi.

ATP Masters Rim, 1. kolo:

Džumhur - Chardy 1:2 (6:2, 4:6, 2:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi