Džumhur poražen u finalu

Juniorski turnir u Umagu

Džumhur poražen u finalu

A. Beganović

Najbolji bh. mladi teniser Damir Džumhur nije uspio osvojiti "Perin memorijal", juniorski  turnir prve kategorije u Umagu. 

U finalnom meču 17-godišnji Sarajlija je poražen od Rusa Viktora Balude sa 4:6, 6:2, 5:7. U trećem setu naš teniser je propustio veliku prednost  nakon što je vodio s 5:2 u gemovima.

Na istom turniru Džumhur s  Mađarom  Matom Zsigom osvojio  je titulu u dublu savladavši domaću kombinaciju  Toni Androić/Ivan Turudić s 2:6, 6:4, 10/7.

Sa 125 novih bodova osvojenih u Umagu (100 u singlu i 25 u dublu) Džumhur je na najnovijoj ITF listi  napredovao za 13 mjesta i trenutno  je rangiran na  37. poziciju najboljih juniora svijeta. 

Nakon  serije uspješnih nastupa u Novom Sadu, Pančevu i sada u Umagu, Džumhur će ove sedmice nastupiti  i naturniru iz Futures serije u Mostaru (15.000 dolara),  na kojem će s pozivnicom organizatora biti usvršten u glavni žrijeb. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.