Džumhur poražen u prvom kolu kvalifikacija US Opena

US Open

Džumhur poražen u prvom kolu kvalifikacija US Opena

Midhat Šljivak

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nije se uspio plasirati u drugo kolo kvalifikacija za US Open nakon što je danas u prvom kolu od njega bio bolji Francuz Marc Gicquel sa 2:1 po setovima 3:6, 6:4, 6:4.

Damir je odlično odigrao prvi set protiv iskusnog 35-godišnjeg tenisera. U sedmom gemu je napravio break, te je mirnom igrom riješio prvi set u svoju korist rezultatom 6:3.

Ipak, na samom početku drugog seta Francuz pravi break. Držao je svoj servis, te je ponovo napravio break na Damirov servis, te je poveo sa 4:0. Damir se međutim uspio vratiti u set i smanjiti na 5:4, ali je ponovo izgubio svoj servis u desetom gemu, te je Gicquel ovaj set dobio sa 6:4.

Odlučujući treći set Damir je otvorio breakom. Međutim, francuski teniser odmah uzvraća, da bi potom oba tenisera držala svoj servis sve do osmog gema kada Gicquel pravi break. Damir je međutim ponovo uzvratio breakom u narednom gemu, ali je ponovo izgubio svoj servis, te je Francuz stigao do osvajanja set sa 6:4 i pobjede u ovom meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.