Džumhur predvodi ekipu, vraća se Bašić

Amer Delić debituje u ulozi selektora

Džumhur predvodi ekipu, vraća se Bašić

Selektor Davis Cup reprezentacija BiH i Grčke objavili su imena igrača na koje računaju za meč prvog kola Grupe II EA zone. Amer Delić računa na Damira Džumhura, Mirzu Bašića, Aldina Šetkića i Tomislava Brkića.

Na drugoj strani George Kalovelonis bi u Sarajevu trebao dovesti Theodorosa Angelinosa, Alexandrosa Jakupovica, Markosa Kalovelonisa i Charalamposa Kapogiannisa.

Najbolji ranking ima Angelinos koji je 255. na svijetu, Jakupovic četiri pobjede iz prošle godine kada su Grci igrali u III grupi.

Na turniru su savladali Crnu Goru i Liechtenstein po 3:0, u meču odluke Makedoniju 2:1, drugi bod je osvojio par Jakupovic - Kalovelonis.

Naša reprezentacija je od 2010. godine u II grupi, dva puta smo igrali finale, dva puta četvrtfinale. Ove godine će pobjednik meča BiH - Grčka ići na boljeg iz duela Finska - Bugarska. Meč BiH - Grčka se od 31. januara do 2. februara u Sarajevu, u dvorani na Mojmilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.