Džumhur propustio priliku da pobijedi Karlovića

Imao je sve u svojim rukama

Džumhur propustio priliku da pobijedi Karlovića

Edmir Škorić

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur ispao je u osmini finala ATP turnira iz serije 500 u Beču.

Džumhur je večeras bio na pragu pobjede nad favorizovanim hrvatskim teniserom Ivom Karlovićem.

Prvi set ne donosi nijedan brejk, ali je dosta uzbudljivo bilo u taj-brejku. Damir je bio bliže osvajanju dodatnog gema, no Ivo je uspio da povede sa 1:0.

Uvodna četiri gema drugog seta ne donose promjene, a onda u petom gemu Damir zaustavlja Karlovića na servis Hrvata, stiže do brejka i kasnije do poravnanja u setovima.

Na samom početku trećeg seta Damir s lakoćom pravi brejk, potom dolazi do 2:0, ali se Ivo nije predavao iako je u jednom trenutku tražio medicinski time-out. Damir je imao sve u svojim rukama, sigurnu prednost, ali se Karlović vratio, izborio taj-brejk i na svoj način došao do pobkede.

U četvrtfinalu će Ivin rival biti bolji iz duela Kačanov - Basilashvili.

ATP Beč, osmina finala:
Karlović (Hrv) - Džumhur (BiH) 7:6, 4:6, 7:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi