Džumhur: Protiv Turske smo favoriti

Džumhur: Protiv Turske smo favoriti

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur osvojio je svoj prvi ovosezonski trofej početkom sedmice, a trijumfovao je na ITF futures turniru u Antaliji.

Džumhur je u razgovoru za naš portal istakao zadovoljstvo odličnim nastupom u Antaliji, a osim singl titule, u paru sa Aldinom Šetkićem osvojio je i trofej u konkurenciji dublova.

"Jako sam zadovoljan što sam osvojio turnir već na početku sezone, turnir koji je vrlo bitan za samopouzdanje i nastavak sezone. Ovaj rezultat će me dovesti na prag 300 najboljih igrača svijeta, a ukoliko nastavim sa ovakvim rezultatima, do maja bih mogao ostvariti svoj zacrtani cilj, a to je plasman u top 250", rekao je Džumhur u razgovoru za SportSport.ba.

Ukoliko Džumhur uspije izboriti plasman među 250 najboljih tenisera svijeta, to će značiti da u maju može igrati kvalifikacije za Roland Garros. 

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine doputovala je danas u Ankaru, gdje će od 10. do 12. februara igrati meč prvog kola II grupe Evro-afričke zone Davis Cupa protiv Turske. 

Boje naše reprezentacije branit će: Amer Delić (192. igrač na ATP listi), Damir Džumhur (339.), Tomislav Brkić (414.) i Aldin Šetkić (476.). Najbolji turski igrač je Marcel Ilhan koji je 114. na ATP listi, dok su Haluk Akkoyun, Ergun Zorlu i Umud Baris Erguden daleko ispod naših tenisera, kada je u pitanju plasman na ATP listi.

"Mislim da smo favoriti i da bi trebali pobijediti Tursku, ali i oni imaju svog aduta, Marcela Ilhana. Međutim, ukoliko budemo igrali kao što smo do sada u ovoj sezoni, neće biti problema. Bilo ko od nas može ukrotiti Ilhana, a njihov drugi igrač ne bi trebao stvoriti nikome probleme", izjavio je Džumhur, te dodao:

"Također, mislim da je dubl veoma značajan u ovom duelu i da moramo na to obratiti pažnju. Sigurno je da neće biti lagano, prvenstveno jer igramo u gostima, ali svi očekujemo pobjedu i daćemo sve od sebe da dođemo do nje."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti