Džumhur prvi nosilac ATP Challengera u Peruu

Prvi protivnik Podlipnik-Castillo

Džumhur prvi nosilac ATP Challengera u Peruu

Dž. Mrakić

ajbolje rangirani bh. teniser Damir Džumhur u nedavnoj izjavi za bh. medije istakao je kako mu je namjera da osvoji bar jedan od naredna tri Challengera na kojima će nastupiti do kraja godine.

Šansu za to imat će već od sutra u peruanskoj Limi, gdje je postavljen za prvog nosioca 50.000 dolara vrijednog turnira.

Ukoliko bi opravdao status glavnog favorita, Džumhur bi skoro pa sigurno prvi put ostvario plasman među 70 najboljih tenisera svijeta.

Prva prepreka na putu ka cilju mu je Čileanac Podlipnik-Castillo, inače 170. igrač na ATP listi, s kojim će se naš teniser susresti u 1. kolu turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.