Džumhur razbio Gombosa, BiH povela protiv Slovačke

Davis Cup

Džumhur razbio Gombosa, BiH povela protiv Slovačke

Edmir Škorić

Teniska reprezentacija BiH povela je protiv Slovačke u Bratislavi u okviru Prve grupe Euro-afričke zone Davis Cupa sa 1:0.

U petak su na programu mečevi singla, a u prvom je Damir Džumhur odmjerio snage s Norbertom Gombosom i našoj reprezentaciji donio prednost od 1:0.

Damir je odigrao fantastično na zemljanoj podlozi u Bratislavi, a Gombosu, inače 147. igraču svijeta, nije dao puno šansi, mada je Slovak odigrao kvalitetan prvi set.

Damir je u trećem gemu stigao do brejka, a onda već u četvrtom gemu Gombos stiže do 1:1, da bi u devetom gemu Džumhur stigao do novog brejka, kojeg ovaj put potvrđuje i sa 6:4 dobija set.

Drugi set je Damir odigrao maestralno, poveo je s 4:0 uz dva brejka i na kraju s lakoćom osvojio set (6:1), pa će biti odmoran za duel sa Kližanom.

Nakon ovog meča danas Mirza Bašić igra protiv Martina Kližana, dok se preostala tri meča igraju drugog dana. Mirza Bašić i Tomislav Brkić igrat će protiv Andreja Martina i Igora Zelenaya, a potom su na programu mečevi između Kližana i Džumhura, te Gombosa i Bašića.

Pobjednik ovog duela izborit će nastup u play-offu za ulazak u Svjetsku grupu.

Davis Cup:
Džumhur (BiH) - Gombos (Slk) 6:4, 6:1

Top Komentari

Benjamingst
SLO oznacava drazvu Sloveniju. SLK oznacava drzavu Slovacku. Skoricu... puno gresaka praviti....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije