Džumhur razbio Verdasca, a sada - Nadal!

Masters u Rimu

Džumhur razbio Verdasca, a sada - Nadal!

E. Škorić

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur prošao je u drugo kolo Masters  turnira iz serije 1000 u Rimu.

Džumhur je u prvom kolu Mastersa pobijedio španskog tenisera Fernanda Verdasca sa 6:3, 6:1.

Bh. teniser je odigrao sjajan meč, a u prvom setu, kojeg je dobio sa 6:3, viđeno je čak šest brejkova i srećom dva više u korist Damira.

U četvrtom gemu drugog seta stigao je naš predstavnik do brejka, poveo je s 4:1, a zatim uz novi brejk lako stigao do pobjede i plasmana u drugo kolo.

Sada ga čeka još jedan Španac i to Rafael Nadal. Nedavno je Rafa izgubio četvrtfinale Mastersa u Madridu od Dominica Thiema, izgubio je prvo mjesto na ATP listi, pa želi da u Rimu ode do kraja.

Naravno da je Nadal apsolutni favorit u duelu s Džumhurom, ali vjerovat ćemo u čuda i nadati se senzaciji. Inače, ovaj meč je planiran za sutra.

ATP Rim, 1. kolo:
Verdasco - Džumhur 3:6, 1:6

Top Komentari

hanson
sad ce dobit Nadala i sljedece kolo izgubit od nekog Mehe puzica
6 5
Mesa.Sabanadzovic
Od zekerijaha đezića. Ako on dobije ragipovica-beska
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi