Džumhur saznao rivale na ATP turniru u Umagu
Foto: EPA

ATP Umagu

Džumhur saznao rivale na ATP turniru u Umagu

M. Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur saznao je potencijalne rivale na ATP turniru u hrvatskom Umagu.

Voljom žrijeba, Damir će u 1. kolu igrati protiv jednog od igrača koji prođe kvalifikacije, a već u nastavku turnira žrijeb je izuzetno nepovoljan.

U slučaju da prođe prvu prepreku, Džumhur će u nastavku turnira igrati protiv prvog nosioca i 13. igrača svijeta Belgijanca Davida Goffina.

Drugi bh. teniser na turniru u Umagu je Tomislav Brkić. On će se pokušati kroz kvalifikacije izboriti za glavni turnir, a protivnik u prvom kolu kvalifikacija mu je Italijan Stefano Napolitano. Ako uspije proći ovog igrača čeka ga duel sa boljim iz meča Zekić - Serdarušić.

Turnir u Umagu se igra od 17. do 23. jula, a nagradni fond je 482.000 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti