Džumhur se oprostio od Australian Opena porazom od Wawrinke

Bh. teniser ispao u prvom kolu

Džumhur se oprostio od Australian Opena porazom od Wawrinke

E. Čaušević

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur poražen je u prvom kolu Australian Opena od Stana Wawrinke.

Džumhur nije uspio napraviti iznenađenje u prvom kolu i poraziti švicarskog tenisera koji je slavio sa 3:1 u ovom meču. U prvom setu gledali smo veliku borbu, a tek kod rezultata 6:5 Wawrinka je uspio da napravi break i prvi set dobije sa 7:5.

Damir nije posustao nakon prvog seta i pružio je odličan otpor u nastavku. Iako je imao nekoliko šansi za break na kraju se otišlo u tie-break gdje je Džumhur bio odličan te je sa 7:4 bio bolji od Wawrinke i izjednačio je na 1:1 u setovima.

Međutim, u nastavku meča Wawrinka je jednostavno bio za nijansu bolji od Džumhura. Švicarac je u trećem setu ponovo na samom kraju kod rezultata 5:4 uspio da napravi break i set dobije sa 6:4.

Skoro identičnu situaciju gledali smo u četvrtom setu. Damir se dobro držao, ali kod rezultata 5:4 nije baš najbolje servirao što je iskoristio Wawrinka koji ponovo dolazi do breaka, te završava meč slavljem u četvrtom setu sa 6:4.

Australian Open, 1. kolo:

Džumhur - Wawrinka 3:1 (5:7, 7:6, 4:6, 4:6)

Top Komentari

Icardi9
Hajd sad malo u Beograd ganjaj Topalovicku, kalešino jedna
7 2
Saimai1316
Dobro hajde covjek je ispunio normu,odigrao prvo kolo,i haj kuci,nista novo
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi