Džumhur se oprostio

Teniski turnir u Francuskoj

Džumhur se oprostio

Mladi bh. teniser Damir Džumhur okončao je svoju francusku turneju, tokom koje je igrao na tri jaka juniorska turnira i napravio definitivni iskorak ka društvu najboljih juniora svijeta.

Na posljednjem (G-1) juniorskom turniru koji se igra u Beaulieu Sur Mer, Džumhur je u singlu ispao u četvrtfinalu, a bolji od njega bio je domaći predstavnik i 10. nositelj Gianni Mina.

Kako prenosi zvanična stranica Teniskog saveza BiH, meč je trajao svega 42 minuta, a naš teniser je uspio osvojiti samo jedan gem i to u drugom setu.

U konkuremnciji dublova, Džumhur i Nijemac Marko Kričković poraženi su od Novozelanđanina Sebastiana Laviea i Argentinaca Renze Oliv sa 0:2 u setovima (3:6 i 4:6).
Džumhuru sada slijedi serija od tri juniorska turnira u Italiji, na kojima će pokušati još popraviti bodovni saldo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.