Džumhur slavio u singlu i dublu

ITF turnir u Maroku

Džumhur slavio u singlu i dublu

Bh. teniser Damir Džumhur je na najboljim način okončao nastup na juniorskom turniru u Maroku, koji je samo prva stanica na višesedmičnoj turneji koju će imati kao član ITF tima.

Mladi Sarajlija je na turniru 3. kategorije u Kazablanci, na zemljanoj podlozi, odigrao devet mečeva u singlu i dublu u kojima nije osjetio gorčinu poraza što znači da je slavio u obje konkurencije.

U pojedinačnoj je u finalu savladao svog dubl-partnera i 3. nositelja Juniora A. Orea (SAD) sa 6:3, 2:6, 6:1 da bi to titule u parovima došao pobjedom nad kombinacijom iz Južnoafričke Republike, 1. nosilaca, Hamzom i Grantom. Bilo je 6:4 i 6:2.

Ovim pobjedama je Džumhur popravio bodovni saldo za oko 50 bodova što će mu na narednoj ITF rang-listi donijeti veliki pomak, možda čak i plasman karijere (oko 85. pozicije).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.