Džumhur stigao do četvrtfinala
Džumhur je vrlo blizu još jednog velikog rezultata

EP za igrače do 18 godina

Džumhur stigao do četvrtfinala

M. Maksimović

Damir Džumhur je naš jedini preostali predstavnik na EP za tenisere i teniserke do 18 godina. On je u trećem kolu turnira u Švicarskoj pobjedio Irca Ciarana Fitzgeralda u dva seta 6-3,6-2, a većih problema nije imao niti u meču osmine finale.

U tom meču je naš teniser nadigrao Francuza Romaina Arneodoa, koji je trenutačno 52.igrač na ITF rang listi sa 6-4 6-3. Naredni protivnik Damira u četvrtfinalu je Slovak Jozef Kovalik.

Na istom turniru u konkurenciji teniserki Ema Burgić i Anita Husarić su bile vrlo blizu plasman u polufinale igre parova, ali su poražene u tri seta od mađarske kombinacije Babos/Susanyi 6-2, 2-6,9-11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.