Džumhur u drugom kolu kvalifikacija za Wimbledon

Veliki uspjeh našeg tenisera

Džumhur u drugom kolu kvalifikacija za Wimbledon

Midhat Šljivak

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u drugo kolo kvalifikacija na najvećem svjetskom teniskom turniru Wimbledonu nakon što je danas u prvom kolu savladao Čeha Dušana Lojdu sa 2:0 po setovima 7:6, 6:1.

Prvi set je bio do smaog kraja neizvjestan. Oba tenisera su držala svoj servis,a pobjednik je odlučen u tie breaku, gdje se naš teniser bolje snalazi te osvaja set sa 7:6.

U drugom setu Damir je potpuno razbio češkog tenisera. Dopustio je svom protivniku samo jedan gem u ovom setu, te je sa sigurni 6:1 došao do 2:0 u setovima i prolaska u drugo kolo kvalifikacija.

U drugom kolu kvalifikacija Džumhur će igrati protiv pobjednika susreta između 29. nosioca kvalifikacija Francuza Augustina Genssea i Južnoafrikanca Izaka Van der Merwea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.