Džumhur u drugom kolu

ITF Antalyja

Džumhur u drugom kolu

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački teniser, Damir Džumhur, plasirao se u drugo kolo ITF turnira u Antalyiji, savladavši domaćeg predstavnika Tunu Altunu.

Naš teniser je bez većih problema savladao trenutno 1018. igrača svijeta sa 7-5, 6-2 po setovima. Prvi set je donio dosta neizvjesnosti, ali Džumhur je u jedanaestom gemu napravio ključni break, koji mu je osigurao vodstvo u setovima.

U drugom setu naš teniser je pokazao odličan tenis i sa dva breaka došao do drugog kola. Trenutno 492. igrač ATP liste, Bugarin Dimitar Kutrovsky, bit će protivnik našem teniseru u narednom krugu.

ITF Antalyja, 1. kolo:
Džumhur D. (BiH) - Altuna T. (Tur) 7-5, 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.