Džumhur u dva seta stigao do polufinala

Vezao i treću pobjedu u Mersinu

Džumhur u dva seta stigao do polufinala

Nakon ulaska u treće kolo Australian Opena, Damir je čekao na jedan dobar rezultat na Tour. On je stigao na challengeru u Mersinu gdje je naš teniser izborio nastup u polufinalu 64.000 eura vrijednog turnira.

Danas je Damir u četvrtfinalu nadigrao Thomasa Fabbiana, 24-godišnjeg Italijana koji je 177. igrač svijeta.
U ranoj fazi Damir je stigao do breaka, poveo je 3-1, 4-2, posao je zaključio u prvom set sa još jednim breakom. Slično kao i kolo ranije, Damir je opet imao problema sa početku drugog seta. Fabbiano je imao 4-2, ali se Damir izvukao. Sa četiri vezana gema osigurao je pobjedu 6-2, 6-4 i polufinale gdje ga čeka još jedan Italija, Mattea Viola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti