Džumhur u finalu dubla na ATP Challengeru

Najbolji bh. teniser

Džumhur u finalu dubla na ATP Challengeru

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u finale dubla na ATP Challenger turniru u njemačkom gradu Braunschweigu.

Džumhur je u paru sa hrvatskim teniserom Frankom Škugorom pobijedio Geru Kretschmera i Alexandera Satscku sa 6:2, 3:6, 10:8, a u finalnom susretu će igrati za nagradni fond od 106.500 eura.

Na kraju dodajmo da će Džumhur i Škugor u finalu odmjeriti snage sa bjelorusko-ruskom kombinacijom Sergej Betov i Mikhail Elgin, koja je danas sa 2:0 u setovima savladala Alejandra Gonzaleza i Adila Shamasdina. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.