Džumhur u finalu turnira u Dubrovniku

Džumhur u finalu turnira u Dubrovniku

Midhat Šljivak

Mladi bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur, plasirao se u finale ITF Futures turnira u Dubrovniku nakon što je u polufinalu 15.000 dolara vrijednog turnira savladao Slovenca Janeza Semrajca rezultatom 2:0, po setovima 6:3 6:2.

Damir je na ovom turniru bio rangiran kao osmi nosilac, a do finala se praktički prošetao ne izgubivši niti jedan set. Protivnik našem mladom teniseru u finalu je sedmi nosilac Čeh Marek Michalicka. Ukoliko sutra trijumfuje protiv Čeha, Damir će za desetak dana na novoj ATP listi po prvi put biti među 400 najboljih tenisera svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.