Džumhur u polufinalu Casablance

Pobjeda Džumhura u Maroku

Džumhur u polufinalu Casablance

Midhat Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u polufinale ATP Challengera u marokanskoj Casablanci. 

Džumhur je danas u četvrtfinalnom duelu savladao 103. igrača svijeta, Španca Iniga Cervantesa sa 2:1, po setovima 6:4, 3:6 i 6:2.

Dosta uzbuđenja donio je prvi set. Sudijske odluke su išle na stranu Španca, ali je Džumhura to ojačalo, pa je prvi set osvojio sa 6:4, iako je Cervantes imao tri break lopte u 10. gemu.

Španac je dominirao u drugom setu. Cervantes je odigrao odlično u osmom gemu na servis Džumhura. Oduzeo je servis našem terenu, a iako je Damir mogao odmah vratiti izgubljeni servis, to se nije dogodilo, te je Španac osvojio drugi set sa 6:3 za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ipak, u odlučujućem trećem setu potpuna dominacija Džumhura. Iako je Cervantes otvorio set breakom, bh. teniser je do kraja pregazio 103. igrača svijeta, te je ovaj set dobio sa 6:2.

U polufinalu će Džumhur igrati protiv Japanca Daniela Tara.

ATP Challenger Casblanca 1/4 finale:

Džumhur – Cervantes 2:1 (6:4, 3:6, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.