Džumhur u polufinalu dubla
Odličan u Francuskoj: Damir Džumhur

Juniorski turnir u Francuskoj

Džumhur u polufinalu dubla

Mlada nada bh. tenisa, Damir Džumhur, lagano se primiče najboljih 100 igrača svijeta u juniorskoj konkurenciji.

Bh. nada je u paru sa Nijemcem Markom Kričkovićem bez mnogo muke izborio polufinale dubla na jakom (G-1) juniorskom turniru koji se igra u francuskom gradu Beaulieu Sur Mer.

Meč nije trajao dugo s obzirom da su 6. nositelji Holanđanin Justin Eleveld  i Nijemac Alexandros Georgoudas odustali od borbe već u četvrtom gemu i to u trenutku kada su vodili sa 2:1.

Mladi Sarajlija je osigurao novih 8.75 bodova i sa poenima iz dva trijumfa u singlu, može računati na napredak od 20-tak mjesta na narednoj ITF ljestvici, na kojoj trenutno zauzima 138. mjesto.

Ukoliko nastavi sa ovakvim igrama Džumhur bi vrlo brzo trebao ući u Top-100.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.