Džumhur u sjajnom meču ipak poražen od Tomića

Prvo kolo US Opena

Džumhur u sjajnom meču ipak poražen od Tomića

Edmir Škorić

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur poražen je u prvom kolu US Opena.

Džumhur je odmjerio snage s Bernardom Tomićem, 24. igračem svijeta. Australac je bio favorit, no uz malo sreće Damir je mogao do iznenađenja. Dvojica tenisera odigrali su sjajan meč, dosta dobrih poteza, ali kvalitet je trenutno na strani Tomića, koji je slavio sa 5:7, 7:6, 6:4, 6:3.

Tomić je bolje otvorio meč , pa je u trećem gemu brejknuo Damira za 2:1 vodstvo, ali već u narednom gemu naš teniser uzvraća brejk i vraća stvari na početak. Dosta neizvjestan bio je prvi set, ali je Džumhur uspio u 12. gemu iskoristi treću set-loptu.

Dobro je naš teniser igrao u drugom setu. Iako je u trećem gemu Tomić uspio ponovo da napravi brejk, Damir je u 10. oduzeo rivalu prednost servisa. Već u narednom gemu novi brejk Tomića i kada se činilo da će Australac mirno odservirati za 1:1 - brejk Džumhura.

U dodatnom gemu, taj-brejku, Damir je vodio 4:3 i imao je dva servisa, bio je na korak od osvajanja seta, no onda četiri vezana poena Tomića za izjednačenje.

U trećemm setu je Tomić lako došao do 3:0, na kraju je taj set dobio sa 6:4 i stigao je do prednosti, kako rezultatske, tako i psihološke. 

U odlučujućem setu Damir je igrao dobro, no onda očajan osmi gem, u kojem je osvojio samo jedan poen na svoj servis, pa je Tomić poveo 5:3, a onda s nulom osvojio servis-gem za pobjedu.

Leyton Hewitt je Tomićev naredni rival, a naš Džumhur morat će pričekati do naredne godine da pokuša proći dalje na US Openu. Tomić se ispostavio kao prejak rival.

US Open, 1. kolo:
Džumhur (BiH) - Tomić (Aus) 7:5, 6:7, 4:6, 3:6

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.