Džumhur ušao u glavni žrijeb turnira u Acapulcu, odmah ga čeka težak zadatak

Uspješan u kvalifikacijama

Džumhur ušao u glavni žrijeb turnira u Acapulcu, odmah ga čeka težak zadatak

Admin Čaušević

Damir Džumhur je uspješno prošao kvalifikacije ATP turnira u Acapulcu te će nastupiti u glavom dijelu turnira iz serije 500.

U finalu kvalifikacija Džumhur je poslije velike drame sa 2:1 u setovima pobijedio Alexa Bolta. Meč je trajao dva sata.

Najbolji bh. teniser je izgubio prvi set u tie-breaku sa 7:6, da bi odgovorio u naredna dva sa 6:3 i 6:4 za pobjedu od 2:1 u setovima.

U prvom kolu Džumhur uopšte neće imati lagan zadatak s obzirom da ga čeka duel sa sedmim nositeljom na turniru, Grigorom Dimitrovom.

Bh. i bugarski tenise su se do sada sastali četiri puta. Sve pobjede je odnio Dimitrov. Posljednju u oktobru 2019. godine kada je na turniru u Beču bilo 2:0 (6:3; 7:5).

Top Komentari

svasta
Nedaj se Dzumi, udari liz prije meca
2 0
bavarac88
Usao da se sramoti...da ga ocjenjujem kao sportistu od 1-10 dao bih mu -1 ...Dno dna
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi