Džumhur već sutra ponovo na terenu, napada Top 30
Foto: EPA

Turnir u Kini

Džumhur već sutra ponovo na terenu, napada Top 30

Edmir Škorić

Damir Džumhur nastavlja ATP Tour u Shenzhenu (Kina), a tamo će bez sumnje biti pun samopouzdanja.

Nakon što je pokorio ruski St. Petersburg, gdje je ostvario ranking karijere i stigao do prve ATP titule (pobijedio Fabija Fogninija, op.a), našem teniseru slijedi turnir u Kini.

Ovaj turnir iz serije 250 igra se od 25. septembra do 1. oktobra, a Damir je postavljen za šestog nositelja. Prvi rival bit će mu Australac John Millman, inače 190. igrač svijeta.

Taj meč igra se u utorak u ranim satima, a aukoliko prođe dalje, Džumhura čeka pobjednik susreta Lacko - Granollers-Pujol, a u njegovom dijelu žrijeba je i prvi nositelj Alexander Zverev, kao i njegov brat Micha Zverev. 

Kada je riječ o onim standardnim kalkulacijama o ATP listi, eventualnom osvojenom titulom naš Damir stiže do rekordnog 31. mjesta, a sam ulazak u finale bi mu donio otprilike 35. mjesto. Ukoliko i prođe prvo kolo, opet će imati ranking karijere jer će umjesto 40. biti 39. igrač svijeta. 

Mada, treba imati na umu da će Džumhur biti umoran, igra neprestano već sedmicama, ali navikao nas je na pobjede i ništa manje ne možemo niti želimo očekivati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi