Džumhur zakazao duel sa Čilićem u Istanbulu

Savladao Grka Tsitsipasa

Džumhur zakazao duel sa Čilićem u Istanbulu

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur uspješno je preskočio svoju prvu prepreku na ATP turniru koji se igra u Istanbulu.

Džumhur je danas nakon nešto manje od jednog i po sata igre savladao grčkog tenisera Stefanosa Tsitsipasa sa 2:0 u setovima.

Džumhur je jedini brejk u prvom setu napravio u petom gemu nakon kojeg je poveo sa 3:2, a tu prednost je sačuvao do kraja i poveo sa 1:0. Džumhuru su za osvajanje prvog seta bile potrebne četiri set lopte, od kojih su tri bile u pretposljednjem gemu kod rezultata 5:3. Prvi set je naš teniser u svoju korist riješio rezultatom 6:4.

Odmah na startu drugog seta, Džumhur je napravio brejk i brzo stekao dobru prednost od 2:0, a kasnije i 3:1. Ipak, uslijedio je pad u igri pa se Tsitsipas uspio vratiti u meč i preokrenuti rezultat na 4:3.

Grk je imao 5:4 i tri set lopte na svoj servis, ali se Džumhur nakon lavovske borbe izvukao i poravnao na 5:5. Našem teniseru je osvajanje tog gema dalo vjetar u leđa, jer je već u narednom došao do brejka, a zatim sigurnim servisom potvrdio pobjedu u današnjem meču. Rezultat drugog seta bio je 7:5 za Damira Džumhura.

Džumhur će u narednom kolu imati izuzetno težak zadatak jer će odmjeriti snage sa Marinom Čilićem, koji je drugi nosilac turnira u Istanbulu. Taj meč zakazan je za sutra, a tačan termin će biti utvrđen naknadno.

ATP Istanbul, 1/16 finala:

Džumhur - Tsitsipas 2:0 (6:4, 7:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi