Džumhur završio nastup na Floridi
Zavrešen Orange Bowl

Nakon poraza u drugom kolu Orange Bowla

Džumhur završio nastup na Floridi

M. Maksimović

Naš najbolji junior Damir Džumhur nije izborio plasman u drugo kolo velikog Orange Bowla.
Njega je u drugom kolu zaustavio Holanđanin Justin Eleveld u dva seta 6-3, 7-5. Ovaj rezultat svakako predstavlja malo iznenađenje, jer je Eleveld trenutačno 107. igrač na juniorskoj rang listi, dok je sa dre strane Mirza među 40 najboljih.

Međutim Elveled je na ovom  turniru igrao sjajno, izborio je plasman u polufinale gdje je predao prvom nositelju Francuzu Gianniju Mini. U konkurenciji parova, Džumhur je nastupio sa Igorom Turudićem, ali je ova kombinacija zapela već u prvom kolu, Rusi Baluda i Muzaev su bili bolji, 10-7 u trećem setu. Rezultati koje je ostvario Mirza na Orangu Bowlu svakako nisu očekivani, ali u obzir treba uzeti činjenicu da je naš teniser već duže vremena na Flordi.
Mladi Sarajlija je nastupio u Bradentonu (turnir 1. kategorije), gdje je u singlu zaustavljen u 2. kolu od domaćeg predstavnika (WC) Austina Gonzalesa, sa 3-6, 2-6. U konkurenciji parova Mirza je igrao polufinale. On i Latvijac Mikelis Libietis su, kao 6. nositelji, dogurali do polufinala, gdje su ih zaustavili Amerikanac  Harry Fawler i Australac Mark Verrith (kasniji pobjednici turnira) sa 2-6, 3-6.
Prije toga su redom savladali domaći tim Austin Smith / Shane Vinsant, sa 6-4, 6-4, Britance Olivera Goldinga i Ashleya Hewitta, sa 6-3, 5-7, 10-8, te 4. favorite Finca Mickea Kontinena i Irca Johna Morrisseya, sa 6-3,3-6,10-6.

Zanimljivo je da je Damir igrao i turnir mješovitih parova, gdje mu je partnerica bila Slovenka Nastja Kolar. Na startu su bili slobodni, u polufinalu nadigrali par Gonzalo Asis (Špa) / Stephanie Nauta (USA), sa 6-3, 6-0, a u finalu poraženi od poljske kombinacije Paula M. Kania / Bartosz Sawicki u dva tijesna seta – 6-7(5), 5-7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.